COLEGIUL TEHNIC "A.T.LAURIAN" AGNITA

Știi deja la ce liceu vrei să intri?

Vino acum să te pregătești pentru Evaluarea Națională 2021 pe platforma ExamenulTău. Viitorii tăi colegi de liceu sunt deja aici

DESCOPERA AVANTAJELE CREEAZA CONT

Director: Neofit Ioan; Tip unitate: Colegiu Tehnic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 3261101724; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Învăţământul a avut şi are un rol însemnat în domeniul ştiinţei, educaţiei şi culturii. Primele ştiri despre existenţa unei şcoli în Agnita datează de la sfârşitul secolului al XV-lea. Trebuie menţionat că această şcoală este pentru populaţia săsească şi strâns legată de biserică.
După construirea bisericii "Sfântul Nicolae" în 1795-1797, pe lângă această biserică a funcţionat şi o şcoală pentru români, unde copiii învăţau cu ajutorul alfabetului chirilic, limbă în care erau scrise cărţile de cult ortodox.
În 1806 în Agnita se construieşte un nou local de şcoală urmat de un altul în 1867 mai spaţios, unde se înfiinţează şi o şcoală serală pentru ucenici.
În anul 1866 se construieşte primul local pentru o şcoală românească. În 1891, cu ocazia unei inspecţii, a fost declarată insalubră, mult prea mică pentru cei 160 de copii care o frecventau. Cu toate...

Informaţii utile pentru admitere 2020

Specializare (Calificare) Cod 2020 Locuri 2020 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2019
Rromi R. Moldova
Industrie textila si pielarie 128 28 - - Tehnologica Tehnic - Limba româna - -
Matematica-Informatica 129 28 - - Teoretica Real - Limba româna - -

Date de contact

Judeţ
Sibiu
Localitate
Agnita
Adresa poştală
Str. Scolii, nr. 2
Cod poştal
555100
Telefon
0269-510765
Fax
0269-510620
E-mail
ctagnita@yahoo.com
Site
http://ctagnita.licee.edu.ro/
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


490 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.