COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC "CONSTANTIN BRATESCU" CONSTANTA

Director: Ciobotaru Anamaria; Tip unitate: Scoala Normala; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 1361100161; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Dupa reintegrarea Dobrogei la Tara, in noiembrie 1878, se manifesta un interes major si constant pentru problemele invatamantului.

Opera de ctitor de scoli a omului si patriotului Ion Banescu este incununata prin infiintarea Scolii Normale, in Constanta. Cunoscutul om politic Take Ionescu, ministrul Cultelor si al Instructiunii Publice de atunci, care, in data de 22 octombrie 1893, semneaza ordinul de infiintare a scolii, "cu menirea de a pregati institutori si invatatori pentru Dobrogea", il instiinteaza pe Ion Banescu ca, incepand cu data de 1 noiembrie, i se incredinteaza directia Scolii Normale.

Scoala avea elevi baieti absolventi a 4 clase, indiferent de varsta, "elevi adunati de prin sate chiar de Banescu". In programa de studiu se prevazuse, rar intalnit in alte parti ale lumii, si invatarea limbilor turca si bulgara, pentru a da...

Informaţii utile pentru admitere 2020

Specializare (Calificare) Cod 2020 Locuri 2020 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2019
Rromi R. Moldova
Stiinte Sociale 119 28 - - Teoretica Uman - Limba româna Limba engleza 8.29
Filologie 116 28 - - Teoretica Uman - Limba româna Limba engleza 8.28
Matematica-Informatica 117 28 - - Teoretica Real - Limba româna - 8.62
Educator - invatator - 28 - - Vocationala Pedagogic - Limba româna Limba engleza -
Educator - puericultor - 14 - - Vocationala Pedagogic - Limba româna Limba spaniola -
Educator - puericultor - 14 - - Vocationala Pedagogic - Limba româna Limba engleza -

Date de contact

Judeţ
Constanta
Localitate
Constanta
Adresa poştală
Str. Răscoalei 1907, Nr. 42
Cod poştal
900727
Telefon
0341-405804
Fax
0341-405805
E-mail
bratescu@gmb.ro
Site
www.colegium.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


137 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.