COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC "CONSTANTIN BRATESCU" CONSTANTA

Director: Ciobotaru Anamaria; Tip unitate: Scoala Normala; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 451417; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Dupa reintegrarea Dobrogei la Tara, in noiembrie 1878, se manifesta un interes major si constant pentru problemele invatamantului.

Opera de ctitor de scoli a omului si patriotului Ion Banescu este incununata prin infiintarea Scolii Normale, in Constanta. Cunoscutul om politic Take Ionescu, ministrul Cultelor si al Instructiunii Publice de atunci, care, in data de 22 octombrie 1893, semneaza ordinul de infiintare a scolii, "cu menirea de a pregati institutori si invatatori pentru Dobrogea", il instiinteaza pe Ion Banescu ca, incepand cu data de 1 noiembrie, i se incredinteaza directia Scolii Normale.

Scoala avea elevi baieti absolventi a 4 clase, indiferent de varsta, "elevi adunati de prin sate chiar de Banescu". In programa de studiu se prevazuse, rar intalnit in alte parti ale lumii, si invatarea limbilor turca si bulgara, pentru a da...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Filologie 134 28 - - Teoretica Uman - Limba rom Limba engleza 8.42
Matematica-Informatica 135 28 - - Teoretica Real - Limba rom - 8.78
Stiinte Sociale 136 28 - - Teoretica Uman - Limba rom Limba engleza 8.35

Date de contact

Judeţ
Constanta
Localitate
Constanta
Adresa poştală
Str. Răscoalei 1907, Nr. 42
Cod poştal
900727
Telefon
(40) 341-405804
Fax
(40) 341-405805
E-mail
bratescu@gmb.ro
Site
www.colegium.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


189 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.