COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC "A.SAGUNA" SIBIU

Știi deja la ce liceu vrei să intri?

Vino acum să te pregătești pentru Evaluarea Națională 2021 pe platforma ExamenulTău. Viitorii tăi colegi de liceu sunt deja aici

DESCOPERA AVANTAJELE CREEAZA CONT

Director: Talnariu Rodica; Tip unitate: Colegiu National Pedagogic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 3261101968; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Colegiul National Pedagogic „ A. Saguna” este continuatorul unei îndelungi traditii în calificarea cadrelor didactice pentru învatamântul primar si preprimar. Reputatul istoric Gh. Maior afirma: „ ... cea mai veche scoala normala din România este Scoala normala ortodoxa româna Andrei Saguna din Sibiu „ al carui act de nastere l-a constituit Ordinul Imperial Nr. 2676 din 15 martie 1786.
Sediul actual al colegiului îl reprezinta un edificiu impunator, alcatuit dintr-un ansamblu de cladiri, formând un tot unitar. Corpul vechi al edificiului, construit în stil gotic în anul 1472, a servit initial ca manastire a ordinului dominicanilor pâna în anul 1530, apoi ca locuinte, iar în anul 1733 a devenit manastirea ordinului ursulinelor. În decursul timpului cladirea a suferit extinderi succesive, asfel ca astazi edificiul este amplasat pe o suprafata de 0,84 ha în jurul a trei curti interioare

Informaţii utile pentru admitere 2020

Specializare (Calificare) Cod 2020 Locuri 2020 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2019
Rromi R. Moldova
Filologie 127 28 - - Teoretica Uman - Limba româna Limba engleza 7.88
Filologie 126 28 - - Teoretica Uman - Limba germana - 6.15
Educator - invatator - 56 - - Vocationala Pedagogic - Limba româna - -
Educator - invatator - 28 - - Vocationala Pedagogic - Limba germana - -

Date de contact

Judeţ
Sibiu
Localitate
Sibiu
Adresa poştală
Aleea Turnu Roşu, nr. 2
Cod poştal
550361
Telefon
0269-434002
Fax
0269-433410
E-mail
cnpas_sb@yahoo.com
Site
www.cnandreisaguna.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


182 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.