COLEGIUL NATIONAL "IOSIF VULCAN" ORADEA

Director: Martin Simona; Tip unitate: Liceu Pedagogic; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 364602; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Din documentele pastrate in arhivele cercetate (Arhivele Nationale, Oficiului Parohial, Biblioteca Judeteana), gasim ca in tinuturile românesti anexate Imperiul Habsburgic se recrutau invatatori dintre absolventii scolilor vernaculare (nationale) ai celor doua scoli românesti din Oradea: una ortodoxa in cartierul Velenta si alta unita in cartierul nou, in preajma anului 1727.

Modernizarea invatamântului in monarhia austriaca intre anii 1774-1777 implica obligativitatea noii metodici – sistemul metodic elaborat de pedagogul german Ignatz Felbiger, care mai era numit si sistemul Sagan sau norma, prin care se pregateau viitorii invatatori. Pentru insusirea sistemului metodic se organizau cursuri preparandiale (sau norma), dupa care se dadea examenul de norma, prin care viitorul invatatorul primea dreptul de functionare.

Primele cursuri de norma pentru invatatorii români...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Filologie 113 14 - - Teoretica Uman - Limba rom Limba engleza 8.22
Filologie 114 14 - - Teoretica Uman - Limba rom Limba spaniola 6.81
Matematica-Informatica 115 28 - - Teoretica Real - Limba rom - 8.45
Stiinte ale Naturii 117 28 - - Teoretica Real - Limba rom - 8.62

Date de contact

Judeţ
Bihor
Localitate
Oradea
Adresa poştală
Str. Jean Calvin, nr. 3
Cod poştal
410210
Telefon
0359-410550
Fax
0359-410550
E-mail
pedagogic_vulcan@yahoo.com
Site
www.licpedor.rdsor.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


179 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.