COLEGIUL DE ARTA "CIPRIAN PORUMBESCU" SUCEAVA

Director: Pancu Marielena; Tip unitate: Liceu de arta; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 7039787; Forma de proprietate: public; Număr de elevi: 816;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Veche cladire a fostului Liceu de Fete "Doamna Maria" de pe strada ce se numea alta data Regina Maria, actualul Colegiul de Arta "Ciprian Porumbescu" din Suceava, strada Curtea Domneasca, a împlinit la 3 Februarie 2009, 225 de ani de atestare documentara si 88 de ani de la denumirea sus-mentionata, fiind recunoscuta ca monument de patrimoniu si cea mai veche cladire din orasul Suceava. Din ordinul lui Iosif al II-lea, împarat al Sfântului Imperiu Roman de Natiune Germana, a început sa functioneze la 3 februarie 1784 prima scoala primara de stat în orasul Suceava, în fruntea careia se afla învatatorul Franz Thallinger, întrucât îndeplinea si conditia impusa de Viena – cunoasterea temeinica a limbii române.
Aceasta cladire a fost construita pe temelia curtilor domnesti ale lui Stefan cel Mare si Sfânt, iar un perete din interiorul scolii facea parte din casa de...

Informaţii utile pentru admitere 2018

Specializare (Calificare) Cod 2018 Locuri 2018 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2017
Rromi R. Moldova
Filologie 118 28 - - Teoretica Uman - Limba româna - 7.64

Date de contact

Judeţ
Suceava
Localitate
Suceava
Adresa poştală
Str. Curtea Domneasca, nr. 58
Cod poştal
-
Telefon
0230-520990
Fax
-
E-mail
liceuartasv@yahoo.com
Site
http://www.colegiuldeartasv.ro/
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


280 în topul naţional


Vezi top licee

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.