COLEGIUL COMERCIAL "CAROL I" CONSTANTA

Director: Nedelea Iuliana; Tip unitate: Liceu Economic-Administrativ; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 845668; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

La început de secol XX, dezvoltarea economică a judeţului Constanţa, generează nevoia creării unei şcoli capabile să asigure pregătirea celor ce urmau să lucreze în domeniu. Ia naştere, astfel, în 1903, o secţie comercială ce funcţionează pe lângă gimnaziul Mircea cel Bătrân, moment ce marchează începuturile învăţământului economic constănţean.

În 1920, George I. Georgescu, preşedintele Camerei de Comerţ, reinfiinţează această secţie, cu un statut independent, sub denumirea de Şcoală Superioară de Comerţ. Din iniţiativa aceluiaşi George I. Georgescu, iau fiinţă şi alte şcoli comerciale, care între timp vor fuziona. Astfel, atât înainte cât şi după război, existau în Constanţa două licee comerciale: Liceul Regina Maria şi Liceul Comercial de băieţi Carol I. După război, aceste şcoli se transformă în Gimnaziu Unic cu profil de comerţ, apoi Şcoala Medie Financiară şi Mixtă, Şcoala...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Comert 104 56 - - Tehnologica Servicii - Limba rom - 7.73
Turism si alimentatie 106 56 - - Tehnologica Servicii - Limba rom - 7.62
Economic 105 84 - - Tehnologica Servicii - Limba rom - 7.92
Turism si alimentatie 107 28 - - Tehnologica Servicii - Limba rom Limba engleza 7.64

Date de contact

Judeţ
Constanta
Localitate
Constanta
Adresa poştală
Str. Decebal, Nr. 15
Cod poştal
900665
Telefon
0241.617119;0341.405802
Fax
2416118
E-mail
gsecct@isjcta.ro
Site
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


344 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.