COLEGIUL AGRICOL "GHEORGHE IONESCU-SISESTI" VALEA CALUGAREASCA

Director: Matei Monica; Tip unitate: Colegiu Agricol; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 844444; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

• Valea Calugareasca este una din cele mai mari asezari rurale din judetul Prahova. Partea de Nord a comunei este situata pe un masiv deluros brazdat de numeroase vai si amfiteatre cu deschidere generala spre Sud.

• Acest cadru natural a determinat ca principala ocupatie a locuitorilor - cultura vitei de vie. La Valea Calugareasca plantatiile viticole sunt atestate documentar la inceputul sec. al XV-lea. În decursul veacurilor care s-au scurs, vinul a constituit obiectul de schimb cel mai pretios al populatiei din zona.

• Situatia s-a schimbat dramatic in anul 1882 când in Valea Calugareasca si-a facut aparitia filoxera si a distrus in majoritate viile podgorenilor. În acest context s-a infiintat in anul 1907 SCOALA ELEMENTARA DE VITICULTURA având misiunea de a forma specialisti care sa refaca plantatiile distruse de filoxera. In timpul primului razboi mondial localul a fost...

Informaţii utile pentru admitere 2017

Specializare (Calificare) Cod 2017 Locuri 2017 Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2016
Rromi R. Moldova
Agricultura 112 56 - - Tehnologica Resurse naturale si protectia mediului - Limba rom - 4.93
Industrie alimentara 113 28 - - Tehnologica Resurse naturale si protectia mediului - Limba rom - 4.45

Date de contact

Judeţ
Prahova
Localitate
Valea Calugareasca
Adresa poştală
Str. Viticulturii, nr. 179
Cod poştal
107620
Telefon
0244-235809
Fax
0244-235809
E-mail
gsagricol@gmail.com
Site
www.caghis.wgz.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


1025 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.