10 iulie 2014 17:35
15187 vizualizări

Cele mai bune școli din România: bilanț 2014, comparație cu 2013

 

V-am pregatit un top al celor mai bune școli din România, 2014-2013, luand in considerare: top 10 şcoli din punct de vedere al notelor de admitere cu care elevii au terminat,  top 10 şcoli din punct de vedere al notelor obţinute în cei 2 ani la proba de limba română a Evaluării Naţionale,  top 10 şcoli din punct de vedere al notelor obţinute în cei 2 ani la proba de matematică a Evaluării Naţionale, top 10 şcoli din punct de vedere al notelor finale ale Evaluării Naţionale din cei 2 ani. Nota asignată fiecărei şcoli, la fiecare categorie, este obţinută prin calcularea mediei aritmetice a tuturor notelor la categoria respectivă, a tuturor elevilor.

 

În ceea ce privește cei mai buni elevi la limba română în 2014 acestia se regăsesc în Iași – Colegiul Național ”Emil Racoviță” (9,33), Satu-Mare – Colegiul Național ”Mihai Eminescu” (9,33), Buzău – Colegiul Național ”B. P. Hașdeu” (9,29).

 

Cei mai buni elevi la matematică în 2014 se regăsesc în Brașov – Colegiul Național ”Andrei Șaguna” (9,77), București – Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” (9,76) și Cluj – Colegiul Național ”Emil Racoviță” (9,74).

 

Top scoli_rezultate matematica

 

Școlile cu cele mai bune rezultate la EN 2014 sunt în Buzău – Colegiul Național ”B. P. Hașdeu” (9,49), Iași – Colegiul Național ”Emil Racoviță” (9,46), Brașov –  Colegiul Național ”Andrei Șaguna” (9,44)

 

Top scoli_rezultate EN

 

Vă întrebați unde sunt școlile de unde pleacă elevii cu cele mai mari medii de admitere în 2014? Răspunsul constă în Buzău – Colegiul Național ”B. P. Hașdeu” (9,55), Brașov – Colegiul Național ”Andrei Șaguna” (9,53) și Iași – Colegiul Național ”Emil Racoviță” (9,49).

 

Top scoli dupa media de admitere

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.