16 octombrie 2013 11:47
1749 vizualizări

Universitățile de top vin la București

7 universități din top 50 mondial vin în acest week-end la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare târg internaționalde universități. La București pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, tinerii români pot discuta cu reprezentanții instituțiilor din străinătate despre ce înseamnă să fii student la o facultate renumită. În plus, alte 70 de universități de pe 4 continente (Europa, SUA, Asia și Australia) vor oferi informații despre taxele de școlarizare, posibilități de finanțare, programele disponibile și procesul de aplicare. Cu o ofertă de mii de programe, destinații cu taxe de școlarizare 0 sau burse de până la 100% din taxa de școlarizare, vizitatorii își vor găsi o ofertă care să li se potrivească. 

Universități de top prezente la București

RIUF este singurul eveniment la care vor veni reprezentanți ai universităților de top din lume, fiind o ocazie unică de a afla cum se desfășoară procesul de aplicare și care sunt cele mai importante criterii de admitere. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanți de la Harvard, Stanford, Cambridge, King’s College London, Hong Kong University of Science and Technology, University College London și Imperial College London vor avea sesiuni de prezentare despre ce înseamnă să fii student la o universitate de top din lume.

În plus, participanții la târg vor avea acces la zeci de standuri ale universităților din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Austria și alte 10 țări, la standuri ale organizațiilor care desfășoară programe de dezvoltare personală și profesională. De asemenea, vizitatorii vor putea găsi cursuri de limbi străine, reduceri la cărți de pregătire pentru testele necesare la admiterea în străinătate și multe altele. Lista completă a expozanților poate fi văzută aici.

Pentru a naviga mai ușor prin lista lungă de universități, vizitatorii au la dispoziție o platformă în care să vadă ce universități desfășoară programe din domeniile de interes pentru ei. Astfel, pot veni pregătiți la eveniment pentru a obține informații personalizate privind aplicația lor. Platforma poate fi accesată aici.

Prezentări despre oportunitățile disponibile

                La RIUF au loc și sesiuni de prezentare, menite să-i ajute pe cei ce vor să afle mai multe detalii despre studiul într-o anumită țară sau la o anumită universitate. În cadrul lor vor fi prezentate informații despre diferitele sisteme academice și particularitățile lor, despre campusurile și activitățile extra-școlare pe care universitățile le au pentru studenți, despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de carieră și modul în care universitățile își ajută absolvenții să aleagă domeniul potrivit.

Aceste sesiuni sunt menite să ofere participanților informații complete, pe care să le ia în considerare atunci când evaluează programele de studiu și destinațiile potrivite pentru ei. Pentru a participa la prezentări, este necesară înscrierea pe site-ul RIUF.

Consiliere gratuită

                Vizitatorii târgului pot să participe la sesiuni de consiliere gratuită în carieră și pentru realizarea aplicației la studii în străinătate. Astfel, pe baza unui test, ei pot afla care sunt domeniile potrivite pentru ei, în funcție de aptitudinile și pasiunile lor. Apoi, cu ajutorul consilierilor EDMUNDO, vizitatorii pot găsi programele de studiu din domeniile respective, în țările de interes pentru ei. În plus, consilierii îi pot sprijini în realizarea unei aplicații competitive și îi pot ajuta cu toate informațiile necesare până ajung să fie studenți internaționali.

Burse în valoare de peste 500.000 de Euro

                24 din cele peste 70 de universități și instituții prezente la RIUF vor oferi burse, al căror cuantum total se ridică la peste 500.000 de Euro. Bursele pornesc de la 1.000 de lire pe an (aproximativ 1.200 de euro) și pot ajunge chiar la peste 60.000 de dolari (aproximativ 45.000 de euro) pentru un program de MBA în Statele Unite. Lista completă a burselor accesibile la târg poate fi găsită pe site.

 

Pentru a participa la târg este necesară înscrierea pe site. Detalii pe www.riuf.ro.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.