31 iulie 2013 16:44
3152 vizualizări

Topul 2013 al liceelor din România – evoluţia mediilor de Admitere si Bacalaureat, din 2001 până în prezent

Echipa AdmitereLiceu vă pune la dispoziţie topul general al liceelor din România, după o formulă de calcul care ţine cont de media de admitere (50%), media de la examenul de Bacalaureat (40%) şi media rezultatelor la olimpiade (10%). Puteţi personaliza criteriile de alcatuire a topului în funcţie de judeţul şi oraşul dvs., precum şi alegând una din cele 5 posibilităţi: media de admitere, media de bacalaureat, media de admitere ŞI bacalaureat, media de admitere ŞI rezultate olimpiade sau media bacalaureat ŞI rezultate olimpiade.

Pe pagina fiecărui liceu puteţi analiza evoluţia în detaliu, din 2001 şi până în prezent, a rezultatelor la admitere, bacalaureat şi olimpiade, putând astfel vedea dacă nivelul liceului a crescut sau a coborât şi în ce fel. De exemplu, dacă din pagina Colegiului Naţional “Sfântul Sava” ne ducem în tabul cu Rezultate Admitere vom putea observa că din 2001 şi până în prezent, la specializarea matematică-informatică, media de admitere a crescut de la 9,28 la 9,81.

 

Aplicând formula de calcul descrisă mai sus (media ponderată a celor 3 criterii), putem vedea că la nivel naţional primele 5 licee sunt din Bucureşti, Buzău, Cluj şi Iaşi, judeţe care sunt frecvent prezente în topurile educaţionale:

1.       Colegiul Naţional “Sfântul Sava” (Bucureşti, cu un scor de 9,34)

2.       Colegiul Naţional “B. P. Haşdeu” (Buzău, cu un scor de 9,25)

3.       Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Viadu” (Bucureşti, cu un scor de 9,23)

4.       Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” (Cluj Napoca, cu un scor de 9,09)

5.       Colegiul “Naţional” (Iaşi, cu un scor de 9,09)

 Puteţi vedea topul complet, la nivel naţional, aici.

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.