22 iulie 2014 15:47
5222 vizualizări

Top 20 licee din România în 2014 – comparație cu 2013.

 

V-am pregatit un top al celor mai bune licee din România în 2014, comparând cu 2013. Am luat în considerare ultima medie de admitere. De menționat este că anul acesta media de admitere s-a calculat după o nouă formulă, în care media Evaluării Naționale a avut o pondere de 75%, în timp ce media de absolvire V – VIII de 25%, față de 50% fiecare în 2013. Acest lucru a determinat diferențe în ceea ce privește nivelul mediei de admitere, anul acesta ștacheta coborând cu câteva zeci de sutimi.

 

 

Primele două poziții din top au fost ocupate în ambii ani de Colegiul Național ”Sfântul Sava” și Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, amândouă din București. Poziția cu numărul 3 este cea care diferă în 2014: Constanța, reprezentată în acest top de Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, coboară de pe podium pe locul 4 pentru a face loc Clujului și al său Colegiu Național ”Emil Racoviță”. Diferențele dintre cele două licee sunt oricum foarte mici.  

 


 

O serie de poziții din top au rămas neschimbate în cei 2 ani, printre acestea fiind locurile 6, 7 (Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” și Colegiul Național ”Mihai Viteazul” – ambele din București) și 15 (Colegiul Național ”Unirea” din Iași). 

 

Colegiul Național ”B. P. Hașdeu” din Buzău a înregistrat cea mai mare coborâre în top 20: locul 20 în 2014, față de 11 în 2013.  

 

 

Orașul cu cele mai multe licee în top 20 râmâne în ambii ani București (6), urmat de Constanța și Iași, fiecare cu 3 licee. În graficul de mai sus puteți vedea mai bine situația topului și diferențele înregistrate în cei 2 ani.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.