20 iulie 2015 17:30
5445 vizualizări

Top 10 licee din România în 2015 – comparație cu 2014.

V-am pregatit un top al celor mai bune licee din România în 2015, comparând cu 2014. Am luat în considerare ultima medie de admitere. De menționat este că anul acesta ultima media de admitere a celui mai bun liceu din fiecare județ a fost mai mare (de la doar câteva sutimi la 1,2 puncte în Satu-Mare). Anul acesta diferențele între cele mai bune licee din țară au fost mai mici decât cele de anul trecut, deseori de doar 1 sutim.

Mai mult, anul acesta prima poziție este disputată de 3 licee, aceleași 3 licee care în 2014 formau top 3 – două dintre ele din București, unul din Dolj: Colegiul Național ”Sfântul Sava”, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” și Colegiul Național ”Frații Buzești”, Craiova. Ultima medie de admitere la aceste 3 licee din țară a fost de 9,72. Această situație a adus anul acesta Clujul pe locul 2 în top, prin Colegiul Național ”Emil Racoviță”.

Colegiul Național din Iași a făcut progrese anul acesta reușind să urce de pe poziția 9 din 2014, pe poziția 3 în 2015.

O altă poziție din top 10 disputată de mai multe licee în 2015 este a 5-a: Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” (București) și Colegiul Național ”Vasile Alcsandri” (Galați) - ultima medie de admitere la acestea a fost de 9,61.
 
Județul cu cele mai multe licee în top 10 este anul acesta București (cu un număr de 5), urmat de  Iași (cu 2 licee reprezentate). Celelalte județe din top 10 sunt anul acesta Dolj, Cluj, Constanța, Buzău și Brașov, fiecare cu câte un liceu.

În grafic puteți vedea mai bine situația topului și diferențele înregistrate în cei 2 ani.

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.