17 octombrie 2013 15:01
2048 vizualizări

Se lansează o nouă ediție a proiectului pentru liceeni, Debate your way

Începând cu 3 noiembrie, ARDOR în parteneriat cu AIESEC București deschid porțile noului program educațional, Debate your way, care se adresează elevilor din clasele a 10-a  și a 11-a, dornici să învețe mai multe despre arta persuasiunii, susținerea opiniei și argumentarea clară și pertinentă în public. Sesiunile de pregătire sunt ținute de 6 studenți internaționali, veniți prin programul de voluntariat oferit de AIESEC. Proiectul se va desfășura între 3- 30 noiembrie în școlile și liceele partenere.

Proiectul este structurat în două etape de sesiuni. În prima perioadă a proiectului se vor împărtăși noțiunile teoretice, urmând ca în ultima săptămână, activitatea să fie concentrată în jurul dezbaterilor propriu-zise dintre liceeni. Acestea vor fi organizate sub forma unor concursuri, iar părinții, profesorii și liceenii pot observa evoluția elevilor.

Scopul proiectului constă atât în activități de consolidare a cunoștințelor teoretice legate de arta persuasiunii, prin concursuri și dezbateri. Atestarea acestor competențe se va realiza prin diplomele de participare oferite.

Pe tot parcursul celor 5 săptămâni ale programului educativ, sesiunile de training se vor desfășura în sălile de clasă ale liceelor, în parteneriat cu școlile și liceele partenere.

Elevii dornici și curioși să participe la astfel de activități interactive, să afle mai multe despre țările tinerilor internaționali, despre alte culturi și obiceiuri și despre cum poți să dezbați și să îți susții pertinent opinia, se pot înscrie în intervalul 14 octombrie - 1 noiembrie pe site-ul www.aiesecbucharest.ro .

AIESEC București este parte a celei mai mari organizații de tineri la nivel inetrnațional, prezentă în 124 de țări și teritorii, cu o istorie de 65 de ani în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Organizația oferă tinerilor o experiență de dezvoltare inedită, bazată pe oportunități de leadership, posibilități de exchange, conferințe anuale, platforme virtuale și activități de învățare în cadruș unui mediu internațional. Prezența AIESEC în România s-a făcut remarcată timp de 23 de ani, inițial în București, iar în prezent în alte 13 orașe.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.