14 iulie 2015 16:37
6307 vizualizări

Rezultatele repartizarii computerizate, disponibile pe admitere.edu.ro

 Marţi, 14 iulie, s-a încheiat prima etapă de admitere în unităţile de învăţământ liceal de stat pentru absolvenţii de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională.

Elevii şi părinții pot consulta rezultatele repartizării computerizate în licee pe site-ul admitere.edu.ro.

În această etapă, din totalul celor 128.685 de elevi care au completat fişele de înscriere au fost repartizaţi computerizat 124.805 elevi (98,5%).

Au fost completate 1.886.895 de opţiuni de înscriere, ceea ce reprezintă, în medie, 14 opţiuni pentru fiecare elev în parte.

Pe intervale de medii de admitere, situaţia se prezintă astfel:

- medii de 10 - 180,

- medii între 9 şi 10 - 28.979,

- medii între 8 şi 9 - 28.149,

- medii între 7 şi 8 - 25.119,

- medii între 6 şi 7 - 21.703, 

- medii între 5 şi 6 - 13.857,

- medii mai mici de 5 - 8.698.

Specializările cu cele mai mari medii de admitere din ţară sunt Matematică - Informatică (bilingv limba engleză) şi Ştiinţele Naturii. Din această perspectivă, topul primelor specializări pe licee este următorul:

1.    Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie -10, ultima medie - 9,90
2.    Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, specializarea Ştiinţele Naturii: prima medie - 10, ultima medie - 9,88
3.    Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie - 10, ultima medie - 9,87
4.    Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie - 10, ultima medie - 9,87
5.    Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, specializarea Matematică - Informatică, prima medie - 10, ultima medie - 9,80
6.    Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, specializarea Matematică - Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie - 9,97, ultima medie - 9,80.

Pentru ca toţi elevii nerepartizaţi în prima etapă să poată fi distribuiţi în data de 23 iulie, aceştia trebuie să completeze fişele cu opţiuni în perioada 15-20 iulie. Se recomandă acestor elevi să completeze un număr mare de opţiuni, care să le asigure repartizarea în a doua etapă. Menţionăm că numărul de locuri libere este suficient pentru admiterea tuturor candidaţilor nerepartizaţi în prima etapă.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, 18.740 de elevi au fost admişi în învăţământul profesional, 11.674 de elevi au fost admişi la specializări din învăţământul liceal, filiera vocaţională, din care 360 în învăţământul militar, 1.815 elevi au intrat pe locurile rezervate candidaţilor romi, iar alţi 594 de elevi au fost admişi în învăţământul special.

Pentru cea de-a doua etapă, care va avea loc pe 23 iulie, vor fi repartizați 1.880 de elevi.

 

 

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.