20 iulie 2015 17:28
4543 vizualizări

Repartizarea computerizată 2015 vs. 2014: Care e liceul de top al fiecărui județ?

Anul acesta se poate constata că majoritatea județelor au pe prima poziție, raportat la ultima medie de admitere, același liceu ca anul trecut. Totuși există 10 excepții (județele Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, București, Călărași, Târgu-Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui).

Aspecte importante:

  • Situație interesantă în București – prima poziție e disputată de două licee: Colegiul Național ”Sfântul Sava” (care e prima poziție de mai mulți ani) și Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”.
  • Toate județele au înregistrat o creștere a ultimei medii de admitere la liceul de pe prima poziție.

Echipa ExamenulTau.ro vă prezintă topul celor mai bune 10 județe, când vorbim strict de rezultatul de vârf al medie de admitere:

  • Locul  1: București și Dolj (Colegiul Național ”Sfântul Sava”, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” și Colegiul Național ”Frații Buzești”, Craiova – 9,72)
  • Locul  2: Cluj (Colegiul Național ”Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – 9,66)
  • Locul  3: Iași (Colegiul Național, Iași-  9,64)
  • Locul  4: Galați (Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, Galați –  9,61)
  • Locul  5: Buzău (Colegiul Național ”B. P. Hașdeu”, Buzău – 9,59)
  • Locul  6: Constanța (Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” – 9,56)
  • Locul  7: Brașov (Colegiul Național ”Andrei Șaguna”” –  9,54)
  • Locul  8: Bacău și Vrancea (Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu”, Bacău și Colegiul Național ”Unirea”, Focșani – 9,47)
  • Locul  9: Timiș (Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, Timișoara – 9,42)
  • Locul 10: Sibiu (Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”” – 9,40)

În ceea ce privește ultima medie de admitere a celui mai bun liceu, progresele cele mai mari anul acesta le-au făcut județele Satu-Mare (ultima medie de admitere anul acesta a fost 8,58 față de 7,38 în 2014), Mureș (ultima medie de admitere anul acesta a fost 9,04 față de 8,25 în 2014) și Mehedinți (ultima medie de admitere anul acesta a fost 8,52 față de 7,78 în 2014).

În graficul prezentat se poate observa mai bine care este diferența dintre rezultatele de anul acesta și cele de anul trecut ale celei mai bune licee din județ.

 

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.