11 martie 2016 17:47
5328 vizualizări

Reciproca teoremei lui Pitagora. Matematica, clasa a VII-a

Tocmai s-a predat lectia teorema lui Pitagora. Daca nu ai inteles chiar totul la clasa, te invitam sa repeti lectia alaturi de noi!

Reciproca este la fel de improtanta ca si teorema lui Pitagora, deoarece ne poate ajuta sa demonstram ca un triunghi este dreptunghic. 

 

[click aici pentru a vedea imaginea]

 

Daca intre lungimile laturilor triunghiului exista relatia din teorema lui Pitagora, atunci acest triunghi este dreptunghic. 

Cu alte cuvinte, daca suma patratelor a doua laturi este egala cu patratul celei de-a treia laturi, atunci triunghiul este dreptunghic, si deci a treia latura este ipotenuza.

Reciproca teoremei lui Pitagora este foarte des folosita atunci cand ai nevoie sa masori...[citeste mai departe]

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.