21 ianuarie 2016 16:21
4456 vizualizări

Propozitia subordonata atributiva, explicata

Generalitatile propozitiilor subordonate

 

Propozitia subordonata atributiva are functia unui atribut pe langa un substantiv sau un substitut al substantivului in propozitia regenta.

La ce intrebari raspunde propozitia subordonata atributiva?

Propozitia atributiva raspunde la aceleasi intrebari ca si atributul:

-          care?

-          ce fel?

-          de?

-          al/a/ai/ale cui?

Care este elementul regent al propozitiei subordonate?

Acesta poate fi:

-          Un numeral cu valoare substantivala

-          Un pronume

-          Un substantiv

Introducerea propozitiei subordonate:

Propozitia subordonata poate fi introdusa prin:

-          Adverbe relative cu sau fara prepozitie

-          Conjunctii si locutiuni conjunctionale

-          Pronume sau adjective pronominale relative

-          Pronume sau adjective pronominale nehotarate

 

 

Daca sunt introduse prin acelasi adverb relativ, propozitia subordonata atributiva se deosebeste de o propozitie circumstantiala prin...[citeste mai departe]

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.