19 august 2014 10:51
1920 vizualizări

O altfel de tabără: matematică, creație și dezvoltare personală în tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

Peste 180 de elevi, 8 invitați dintre cei mai buni de la Olimpiada Națională de Matematică și 45 de profesori participă în tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro 

Ajunsă deja la a cincea ediție, tabăra are loc intre 18 si 23 august la Campulung Muscel reprezentând unul din evenimentele mult așteptate ale anului pentru tinerii pasionați de matematică din întreaga țară. 

 

Tabăra reprezintă Etapa Finală a concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, concurs realizat în parteneriat Societatea de Științe Matematice din Romania și INTUITEXT, cu sprijinul Romanian American Foundation, INTEL, Tuca Zbarcea și Asociații și BitDefender.

 

Participarea în tabără este gratuita, selecția realizându-se în cadrul concursului cu același nume, concurs ce se desfășoară pe parcursul unui an școlar. Și în ediția cu numărul cinci există un program diversificat: „am pregatit un program complex care conține printre altele, doua probe de matematică (orală și scrisă) care vor decide premianții și medaliații, lecții de pregătire susținute atât de profesori cât și de copii, conferințe susținute de personalități importante din lumea matematicii, ateliere de creație, artă, IT și mai multe concursuri și activități sportive” declară Simona Ungureanu, Product Manager ViitoriOlimpici.ro și co-organizator tabără. 

 

“Sunt copii ambițioși, care știu ce vor și muncesc ore în șir pentru a-și atinge obiectivul. Sunt copii animați de pasiune, ce vizează excelența. Dar excelența înseamnă însă nu numai pregătire academică, ci și antrenament psihologic. De aceea, prin atelierul de dezvoltare personală îi susținem să își cunoască mai bine resursele interioare, să fie perseverenți și învingători”, consideră Camelia Dumitru, psihoterapeut la clinica de psihoterapie și dezvoltare persoanală PsyMotion.

 

Mai multe informații despre concurs, dar și despre tabără puteți afla accesând www.viitoriolimpici.ro.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.