29 ianuarie 2016 18:15
1219 vizualizări

Cum iti afecteaza lipsa de somn rezultatele scolare

Stiai ca este dovedit stiintific ca lipsa de somn iti afecteaza in mod direct rezultatele scolare?

Un studiu efectuat pe 28 de voluntari a demonstrat exact asta – cei care au dormit mai putin de 8 ore pe noapte cu 2 zile inainte de un examen au obtinut rezultate semnificativ mai slabe decat restul participantilor.

 

Efectele lipsei somnului pe termen lung

Efectele lipsei unui program regulat de somn sunt, de obicei, imediate: iritabilitate, sensibilitate la zgomot, stare generala proasta si putere de concentrare scazuta.

Pe termen lung, efectele pot fi mult mai grave:

-          Risc de diabet

-          Obezitate

-          Memorie slaba

-          Sistem imunitar slabit

 

Cum afecteaza lipsa somnului rezultatele scolare

Oamenii de stiinta au descoperit o legatura directa intre lipsa de somn si rezultatele scolare slabe.

Ti s-a intamplat sa inveti pana tarziu in noapte si a doua zi cand te trezesti sa iti dai seama ca nu retii mai nimic? Asta se intampla deoarece lipsa somnului provoaca...[citeste articolul complet

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.