23 iunie 2014 16:34
4907 vizualizări

Limba și Literatura română 2014. Subiecte, barem, feedback

 

 

 

 

Astăzi, 23 iunie 2014, peste 160.000 de elevi absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut proba scrisă la examenul de Limba şi Literaura Română din cadrul Evaluării Naţionale. Varianta de subiect extrasă a fost cea cu numărul 1. Primul subiect s-a concentrat în jurul poeziei ”Rânduri pentru Anul Nou” de Ion Minulescu. Răspunsurile corecte la toate cerinţele părţii 1 (A și B) însumează 42 de puncte.

 

Cerințele celui de-al 2-lea subiect au fost formulate pe baza unui text publicat de Corina Zorzor – ”Empatia, o abilitate dobândită prin lectură”. Valoarea totală a punctelor pe care le aduce rezolvare corectă și completă: 36.

 

După probă, feedback-ul general a fost că subiectul a fost unul accesibil, însă mai dificil decât cel de la simulare.

Baremul de corectare pentru Evaluarea Națională Limba și literatura română 2014

Mâine, 24 iunie, este programată proba de limbă maternă, în timp ce miercuri 25 iunie se va desfășura proba de matematică. Pe 27 iunie se vor publica primele rezultate, iar pe 1 iulie cele finale, obținute în urma contestațiilor. Mult succes în continuare!

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.