11 mai 2016 19:16
1617 vizualizări

9 strategii care ajuta la cresterea increderii de sine a adolescentului tau

In perioada adolescentei, copiii isi calibreaza felul in care vor percepe lumea ca adulti. Asigurandu-i o dezvoltare emotionala armonioasa, copilul tau va ajunge un adult increzator in sine si in propriile forte, capabils a gestioneze eficient greutatile vietii. 

Pune bazele pentru o viata de adult armoniaosa inca de acum, aplicand aceste 9 strategii de crestere a increderii copilului tau in sine insusi:

1. Lasa-l sa se descurce si singur

Este in natura ta, ca parinte, sa ii sari in ajutor la nevoie, insa uneori este bine sa il lasi sa se descurce si singur. Astfel, copilul tau va trai experiente sociale noi si va invata cum sa le faca fata.

2. Lasa-l sa greseasca

In viata nu ii vor merge toate ca pe roate. Lasa-l sa traiasca experienta unui esec pentru a-l ajuta sa invete cum sa gestioneze o nereusita si emotiile care vin in urma uneia.

3. Seteaza-i tu exemplul

Parintii sunt primele modele in viata copiilor, iar acestia vor prelua majoritatea trasaturilor lor. Asadar, asigura-te ca increderea ta de sine este una dintre ele.

4. Implica-l

Lasa-l sa faca curat, sa spele vasele, ia-l la cumparaturi. Cu alte cuvinte, implica-l in activitatile casei. Astfel se va simti inclus si va fi simti satisfactia unui lucru bine facut, la care a contribuit si el. 

[citeste mai departe]

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.