19 iunie 2014 17:26
3119 vizualizări

IMPORTANT: interpretați CORECT datele din broșuri înainte de completarea fișei de opțiuni

 

În acest an școlar media de admitere se calculează după o formulă diferită de cea din anii precedenți, motiv pentru care ar putea apărea confuzii când vine vorba în a interpreta datele din broșuri, pentru a calcula șansele a intra la un anume liceu. De ce?

 

Pentru că broșura admiterii conține, pentru fiecare liceu, media ultimului intrat după regula veche. În aceste condiții nu putem avea o oglindă clară a șanselor elevului de a accede la un anumit liceu. Un sfat pertinent în această situație ar fi să calculați media de admitere după vechiul sistem și pe aceasta să o comparați cu mediile din broșură. Cum se calcula media până anul trecut? Se aduna media claselor V - VIII cu media evaluarii naționale, iar rezultatul se împărțea la 2.

 

Vă reamintim că anul acesta media admiterii se calculează astfel:

 

 

 

MA = (ABS + 3EN)/4

 

unde: 

EN= media obţinută la evaluarea natională susţinută în clasa a VIII-a,

ABS= media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a

MA= media de admitere.

Mult succes!

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.