11 ianuarie 2016 14:57
1055 vizualizări

Îmbunătățește-ți memoria folosind aceste 5 trucuri

Este fascinant cum creierul nostru poate stoca informații în cantități mari.

Este un lucru știut că Alexandru cel Mare putea reține toate numele soldaților din armata sa folosind tehnici eficiente de memorare. Mozart de asemenea putea reproduce linii melodice complicate chiar și după prima audiție, iar Winston Churchill putea recita în întregime aproape toate operele  lui Shakespeare.

Impresionant, nu-i așa?

Iată care sunt cele mai eficiente 5 trucuri pentru îmbunătățirea memoriei, pe care le poți pune în aplicare și tu:      

1.       Repetă

Știm că ai mai auzit-o până acum – repetiția este mama învățăturii. Pentru a memora eficient o noțiune, un nume sau un număr de telefon, repetă informația cu voce tare, concentrându-te în același timp la ceea ce încerci să reții.

2.       Ia repere din jur

Sherlock Holmes spunea în timpul investigațiilor sale ”Vezi, dar nu obervi”, iar noi suntem de acord.

Ți s-a întâmplat să uiți cum se ajunge într-un loc pe care l-ai mai vizitat în trecut? Sau ai făcut același drum de mai multe ori, dar în continuare nu ai reținut cum se ajunge?

Dar la școală? Ai învățat ceva și ai uitat imediat? Data viitoare, ia-ți repere.

De exemplu, dacă manualul are imagini la lecția respectivă, încearcă să… [citește tot articolul]

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.