7 iulie 2015 14:55
1674 vizualizări

Evaluarea Națională 2015 vs. 2014: Situația notelor sub 5

 

Evaluarea Națională 2015 nu a adus doar mai multe note de 10, ci și o scădere a rezultatelor sub 5. Dacă anul trecut 46289 de copii nu reușeau să atingă pragul de 5 (adică 29% din cei înscriși), anul acesta doar 32619 se află în această situație (adică 20,6% din total).

Singurele județe care au înregistrat anul acesta o scădere a nivelului sunt Gorj și Teloerman, care au reușit să obțină mai multe note sub 5 anul acesta.

Județul Iași a reușit cea mai mare creștere de nivel, înregistrând în 2015 doar 973 de medii sub 5, cu aproape 50% mai puține decât anul trecut. București și Timiș au subțiat și ele rândurile elevilor cu medii sub 5 cu până la 40%.

Județele Suceava, Ilfov și Maramureș și-au păstrat nivelul oarecum constant, având în ambii ani un număr similar de elevi cu rezultate sub 5.

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.