4 octombrie 2013 18:49
2295 vizualizări

Celebrăm ZIUA EDUCAȚIEI prin rezultatele școlii românești!

 

 

 

Sărbătorită pe 5 octombrie în peste 200 de țări și dedicată tuturor cadrelor didactice, Ziua Educației reprezintă un moment de evidențiere a rolului cadrului didactic în societate. Dar și un moment de bilanț și celebrare.

Anul școlar 2012-2013 a înregistrat rezultate internaționale de care putem fi cu toții bucuroși.

Fie că vorbim de Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, de Olimpiada de Astronomie, Matematică, Geografie, Lingvistică, Chimie, Biologie, Fizică etc, profesorii și elevii români s-au evidențiat cu siguranță, aducând acasă medalii de aur, argint sau de bronz.

În calitate de partener pentru educația de calitate, INTUITEXT felicită pe toți cei implicați (profesori, elevi, părinți) pentru dedicarea lor.

Vă prezentăm în rândurile de mai jos galeria rezultatelor cu care ne mândrim.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

  • 4 medalii (o medalie de aur şi trei de argint). În clasamentul neoficial pe naţiuni (28 de națiuni înscrise), România s-a clasat pe locul 3 (la egalitate cu Japonia), după Taiwan şi Koreea de Sud. 
  • Medalia de aur a fost cucerită de Marius Ioan Posa, elev în clasa a XII-a, Colegiul Naţional „C.D. Loga" din Timişoara. Cele trei medalii de argint au fost câştigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Ionuţ Bogdan Voinicu (clasa XI-a, Colegiul Naţional „Ion Minulescu" din Slatina).

Olimpiada Internaţională de Astronomie:

  • șapte medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz) şi locul 3 în ierarhia neoficială pe naţiuni.
  • Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare.
  • Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Mălina Roşca, absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu" din Alba Iulia şi Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de bronz au intrat în posesia următorilor elevi: Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Petru Rareş" din Piatra-Neamţ), respectiv Denis Turcu şi Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
  • Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Călin (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti).

Olimpiada Balcanică de Informatică (seniori)

Laureat şi la ediţia precedentă cu aur, Rareş Darius Buhai (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa) şi-a adjudecat şi în acest an aceeaşi medalie preţioasă. Radu Ştefan Voroneanu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „I. L. Caragiale" din Ploieşti), medaliat cu aur, în 2012, a obţinut o medalie de argint. Celelalte două medalii de argint au fost obţinute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Grigore Moisil" din Bucureşti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova).

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

  • Cel mai bun rezultat din istoria participării româneşti: cinci medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz)
  • Medaliile de aur au fost cucerite de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs. 
  • Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a,  Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu˝ din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miriţescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Geografie

  • Patru medalii, dintre care trei de aur si una de argint
  • locul întâi pe naţiuni
  • Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional ,,Costache Negri" din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu" din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi). Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului  Teoretic ,,Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică

  • în proba pe echipe (locul 3 şi medalie de bronz)
  • în proba individuală (două menţiuni)
  • Echipa a fost format din: Maria-Cristina Ionescu (Galaţi), Cătălina Stelea, Marius Todea (ambii din Braşov) şi Remus Iosifescu (Bucureşti). Totodată, Maria-Cristina Ionescu şi Marius Todea au obţinut menţiuni şi în concursul individual. Lotul olimpic a fost pregătit de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Matematică

  • şase medalii (trei de argint şi trei de bronz)
  • Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai" din Baia Mare) şi-a trecut în palmares o medalie de argint. Ceilalţi doi laureaţi cu argint sunt Ştefan Spătaru (medalie de bronz la precedenta ediţie) şi Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
  • Medaliile de bronz au fost obţinute de Ştefan-Cosmin Gramatovici (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Tudor Vianu" din Bucureşti), respectiv Hai Tran Bah şi Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Olimpiada Internaţională de Chimie

  • trei medalii de argint şi o medalie de bronz.
  • Medaliată cu argint şi la ediţia precedentă, Maria Andreea Filip (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a reuşit aceeaşi performanţă şi în acest an. Ceilalţi doi elevi distinşi cu medalii de argint sunt Adrian Murgoci (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Bucureşti) şi Dumitru Călugăru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Mihai Grigore Prună (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare).

Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

  • 9 medalii de aur (informatică - 3, matematică - 3, chimie - 2, fizică - 1), dintr-un total de 13 medalii.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români sunt următoarele:

1. Chimie: două medalii de aur - Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti), Cristian David Călin (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi" din Iaşi, medaliat cu argint anul trecut) şi o medalie de argint - Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu" din Piteşti).

2. Matematică: trei medalii de aur - Simona Diaconu (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea) şi Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a,  Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv o medalie de bronz - Andreea Măgălie (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medaliată cu argint la ediţia precedentă).

3. Informatică: trei medalii de aur - Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa, laureat cu aur şi anul trecut), Valentin Marius Hârşan şi Marius Gavrilescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

4. Fizică: o medalie de aur - Ioan Ignat (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa, posesor al unei medalii de aur şi la ediţia din 2012) şi două medalii de argint - Raul Alex Pipis (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara" din Hunedoara) şi Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Biologie

  • Trei medalii de bronz
  • Cei trei medaliaţi la această prestigioasă competiţie sunt Oana Elena Băran (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Vlad Coşoreanu (Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa) şi Cristian Alexandru Bolunduţ (Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca), laureat cu bronz şi la ediţia precedentă. Din lotul olimpic al României a făcut parte şi Miruna-Ioana Curea.

Olimpiada Internaţională de Fizică

  • cinci medalii (două medalii de aur şi trei medalii de argint)
  • Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunză (clasa a X-a) şi Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) şi Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a).

Olimpiada Internaţională de Informatică

  • două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz
  • Medaliaţi la numeroase competiţii internaţionale, Rareş Darius Buhai (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu") şi Vlad Alexandru Gavrilă (clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi-au adăugat în palmares noi medalii de aur, la fel ca la precedenta ediţie. Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga" din Timişoara, a obţinut o medalie de argint, iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova, a intrat în posesia medaliei de bronz.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori

  • 6 medalii (patru medalii de aur şi două medalii de argint) şi locul I pe naţiuni
  • Medaliile de aur au fost obţinute de Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai" din Baia Mare), respectiv Simona Diaconu (clasa a X-a), Marius Bocanu (clasa a X-a) şi Andrei-Viorel Bud (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Paul Andrei Muscă şi Ştefan Spătaru, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în clasa a XI-a şi clasa a X-a, au intrat în posesia medaliilor de argint.

Balcaniada de Matematică pentru juniori

  • şase medalii (două de aur şi patru de argint)
  • În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat prima poziţie.
  • Medaliile de aur au fost obţinute de Laurenţiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea) şi de Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
  • Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Andrei Paşa (clasa a VIII-a, Colegiul Naţional din Iaşi), Filip Ion (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Cristian Teleanu (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Ovidiu" din Constanţa) şi Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti).

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.