29 decembrie 2015 12:53
2096 vizualizări

7 lucruri pe care TREBUIE să le faci în primul an de liceu

Urmează să începi primul an de liceu și ai emoții? Te înțelegem, schimbările pot fi dificile, însă avem pentru tine cele mai bune sfaturi pentru a face față cu brio primului tău an la liceu.

1.       Formează relații chiar din prima zi

Prima zi este cel mai bun moment în care să legi prietenii. Toată lumea pornește de la același nivel, toată lumea este nouă. Nu ai de ce să ai emoții, probabil și ceilalți sunt la fel de temători de acest nou început ca și tine.

Află dacă aveți ceva în comun și pornește discuții chiar legate de această nouă experiență sau despre Examenul de Evaluare Națională.

2.       Nu te compara cu ceilalți

E greu să urmărești canalele de socializare și să vezi cât de simple par lucrurile pentru unii dintre colegii tăi – și-au făcut deja prieteni, ies în oraș, se distrează, au timp și de teme și mai obțin și note bune. Însă nu totul este ceea ce pare pe Facebook sau Intagram.

Concentrează-te pe propriile tale experiențe și investește-ți resursele în țelurile tale.

3.       Setează-ți țeluri

Primul an de liceu este considerat..............

 

Ești curios să aflii și celelalte 4 sfaturi? Dă click aici și citește articolul intreg pentru a transforma primul tău an de liceu într-unul memorabil! 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.