15 ianuarie 2016 10:22
1777 vizualizări

7 greseli pe care le fac elevii cand invata pentru examen

Unii elevi invata pentru examen in ultima noapte, altii incep sa studieze cu luni inainte, unii invata repetand continuu, altii retin din clasa majoritatea informatiei...Dar tu?  Ce metoda de invatare folosesti? Si mai ales, esti sigur ca este eficienta?

Citeste mai jos care sunt cele mai comune 7 greseli pe care le fac elevii atunci cand invata pentru examen:

1.       Invata pe de rost

Desi e cel mai la indemana, invatatul mecanic e de scurta durata, deci complet inutil – inveti azi, pana la examen uiti totul. Cel mai bine este sa inveti eficient, din prima. Daca nu stii inca ce stil de invatare ai, da acest test si afla cum poti invata rapid si eficient!

2.       Sar peste lectiile grele

Sa zicem ca la matematica s-a predat o lectie care nu numai ca ti s-a parut dificila, dar ai iesit de la ore fara sa intelegi macar o mica parte. Nu trece peste acest gol in cunostinte sperand ca vei putea compensa la examen prin celelalte lectii pe care le-ai inteles.

Daca nu vrei sa te inscrii pentru meditatii la matematica, atunci foloseste...[citeste articolul intreg]

 

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.