25 septembrie 2015 13:55
8632 vizualizări

5 motive pentru care învăţarea online ţi se potriveşte

 

Ȋnvăţarea online (e-learning) câştigă din ce în ce mai mult teren în defavoarea învăţării clasice. Pregătirea la clasă, alături de colegi, rămâne la fel de foarte importantă. Dar în pragul unor examene importante, cum ar fi Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a, meditaţiile online îţi pot creşte nota cu până la 50%. Este şi cazul platformei digitale ExamenulTău.ro.

Ȋn cele ce urmează îţi oferim 5 motive pentru e-learningul poate deveni metoda ta preferată de învăţare:

1.      Orar flexibil, acces în timp real. Atunci când înveţi la şcoală trebuie să-ţi faci programul în funcţie de orarul stabilit de profesori. Când înveţi online îţi poţi modifica orarul cum, când şi cât vrei! Fie că alegi să înveţi din 2 în 2 zile, timp de 10 minute sau 2 ore pe zi, ai libertate totală de decizie.  Mai mult, poţi accesa informaţiile oriunde te-ai afla. De exemplu, ştiai că ExamenulTău.ropoate fi accesat 24h/7 de pe laptop, tabletă şi smartphone ?

2.      Poţi să greşeşti, e ok. Să recunoaştem, învăţatea presupune şi greşeli şi nimănui nu-i place să greşească de faţă cu toţi colegii. Pe platformele online ai încercări nelimitate! Te poţi testa la nesfârşit până când eşti sigur că te-ai perfecţionat.

3.      Ȋnvăţare personalizată. Pentru un profesor este imposibil la clasă să se ocupe de fiecare elev în parte. Ȋn mediul online îţi poţi personaliza învăţarea în funcţie de nevoile pe care le ai. Pe ExamenulTău.ro poţi învăţa sistematic (cu aprofundare pe materie) sau rapid (centrat pe noţiunile pe care le ştii deja).   

4.   Dinamism şi interactivitate. Spre deosebire de învăţarea clasică, metodele interactive din mediul online sunt variate, te ajută să reţii mai uşor informaţiile şi, mai ales, îţi sunt întotdeauna la îndemână. ExamenulTău.ro îţi pune la dispoziţie imagini, filme de predare, planşe recapitulative şi o mulţime de teste interactive.  

5.     Economiseşti timp. La clasă o noţiune mai grea poate fi predată timp de 3 zile, adică 150 de de minute pe săptămână. Ȋn funcţie de ritmul tău de a înţelege noţiunile din programă, în mediul online poţi învăţa totul în 50-60 de minute (echivalentul unei ore de curs). Ȋn plus, nu vei avea perturbări sau întreruperi din partea altora. Pe ExamenulTău.ro poţi parcurge în ritmul tău capitolele de conţinut în care vei găsi toată materia de studiu pentru Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a şi îţi poţi fixa noţiunile prin teste personalizate.

Ce părere ai ? Eşti gata să încerci o metodă de învăţare online? Găseşti toate informaţiile de care ai nevoie pe www.examenultau.ro .

 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.