20 ianuarie 2016 11:06
1574 vizualizări

4 sfaturi pentru depasirea emotiilor examenului de admitere la liceu

Urmeaza sa sustii examenul de admitere la liceu anul asta si nu stii cum sa mai faci fata stresului? Nu este nimic anormal in a avea emotii – admiterea la liceu este un examen, si orice examen starneste sentimente de teama. Insa stii cum sa iti tii emotiile in frau astfel incat sa nu iti influenteze negativ rezultatele?

Iata 4 sfaturi pentru a combate stresul dinaintea examenului de admitere la liceu:

1.       Accepta-ti emotiile

Este cazul sa constientizezi motivul pentru care simti aceasta teama si sa il accepti. Emotiile pe care le simti nu trebuie neaparat percepute ca fiind negative, asadar inearca sa diferentiezi starile prin care treci si sa iti atenuezi emotiile neconstructive. Accepta-ti starea ca fiind una normala, prin care am trecut cu totii la un moment dat in viata, si mergi mai departe.

2.       Seteaza-ti gandirea

 

„Fie ca tu crezi ca poti, sau ca nu poti – ai dreptate” – Henry Ford. Acest citat trebuie sa te puna pe ganduri si sa te faca sa realizezi ca......[citeste articolul intreg] 

Informaţiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro, http://evaluare.edu.ro, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale instituţiilor de învăţământ. O parte din specializări au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor şi stabilirea opţiunilor. Înainte de efectuarea alegerilor definitive şi completarea fişelor de înscriere, vă recomandăm să consultaţi brosura de admitere distribuită în şcoli şi site-urile oficiale ale Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizează în mod constant informaţiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, în funcţie de modificările semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi făcută răspunzatoare pentru nici o daună, de orice natură ar fi aceasta, provocată utilizatorilor săi de folosirea informaţiilor furnizate de INTUITEXT.