COLEGIUL NATIONAL "PETRU RARES" PIATRA NEAMT

Director: Mihai Obreja; Tip unitate: Colegiu National; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 612956; Forma de proprietate: public;
 
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

Încă din cele mai vechi timpuri, acest oraş a fost un mare centru politic şi spiritual pentru geţii dintre Carpaţi şi Siret, şi mai apoi al românilor din perioada de început a feudalismului.

Istoria Piatra-Neamţului este una bimilenară, iar obârşiile se dezvăluie prin zidurile cetăţilor geto-dacice de pe Cozla şi Bâtca Doamnei.

Miron Costin spunea despre frumuseţea acestor locuri: „Dacă zeiţele din fabulele greceşti ar fi aflat de aceste ţinuturi, ar fi venit desigur aici din Olimpul lor.“

Conectarea la modernitate începe în secolul al XIX-lea, când dezvoltarea Principatelor Române impunea întemeierea de şcoli, pentru ca tinerii să-şi poată exploata abilităţile; primele au fost întemeiate în preajma mănăstirilor (şcolile catihetice) sau de „boierii luminaţi“, preocupaţi de cultură.

În 1839, în judeţul Neamţ erau patru şcoli particulare cu predare în limba română: şcoala...

Informaţii admitere 2014

Reţine Specializare (Calificare) Cod Nr. locuri Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2014
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 106 56 - - Teoretica Real - Limba romana - 9.21
Stiinte ale Naturii 107 56 - - Teoretica Real - Limba romana - 8.87
Stiinte Sociale 108 56 - - Teoretica Uman - Limba romana - 8.46

Date de contact

Judeţ
Neamt
Localitate
Piatra Neamt
Adresa poştală
Str. Ştefan Cel Mare, Nr. 4
Cod poştal
610101
Telefon
233213751
Fax
333810588
E-mail
director@cnpetrurares.ro
Site
http://www.cnpetrurares.ro/
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.