Actualizare 2015
Eşti director la acest liceu şi vrei să adaugi
sau să modifici aceste informaţii? Click aici!

COLEGIUL NATIONAL "ANDREI MURESANU" DEJ

Director: Bob Axinte; Tip unitate: Colegiu National; Mediu: urban;
Cod SIRUES: 120437966; Forma de proprietate: public;

In primul deceniu al sec. XIX, populatia din Dej si din imprejurimi intreprindea demersuri insistente pentru transformarea gimnaziului inferior existent, in liceu. Cerintele vremii si nevoile unui centru de judet, cum era Dejul atunci, impuneau din ce in ce mai mult acest lucru.

In 1891-1892 actiunile consiliului orasenesc si ale populatiei se intensifica. Astfel, la 19 septembrie 1892 sunt lansate afise care cheama populatia orasului la o adunare populara cu acest scop. Prin hotararea adunarii, la 2 octombrie se inainteaza Ministerului Invatamantului si Cultelor un memorandum cuprinzand o motivatie amanuntita a necesitatii infiintarii liceului. Ministerul da insa un raspuns evaziv.

Cinci ani mai tarziu, dupa ce orasul se angajeaza sa construiasca o cladire, iar judetul sa asigure materialul didactic necesar, Ministerul Invatamantului si Cultelor hotaraste incetarea activitatii...

Informaţii admitere 2015

Reţine Specializare (Calificare) Cod Nr. locuri Nr. locuri speciale Forma învăţământ Filiera Profil Intensiv Limbă
predare
Bilingv MA
2014
Rromi R. Moldova
Matematica-Informatica 109 56 - - Teoretica Real - Limba româna - 8.73
Stiinte ale Naturii 110 28 - - Teoretica Real - Limba maghiara - 3.86
Stiinte ale Naturii 111 28 - - Teoretica Real - Limba româna - 3.86
Filologie 108 28 - - Teoretica Uman - Limba româna Limba engleza 7.59

Date de contact

Judeţ
Cluj
Localitate
Dej
Adresa poştală
Str. 1 Mai, nr. 10
Cod poştal
405200
Telefon
0264-211604
Fax
0264-223245
E-mail
andrei_muresanu_dej@yahoo.com
Site
www.cnam.dej.ro
Contactează acest liceu

Acest liceu se afla pe locul:


237 în topul naţional


Vezi top licee

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Informatiile* prezentate pe site-ul AdmitereLiceu.ro au fost preluate din surse publice precum http://admitere.edu.ro/2012/ http://admitere.edu.ro/2011/, http://admitere.edu.ro/2010/, http://admitere.edu.ro/2009/, http://admitere.edu.ro/2008/, http://harta.bdne.edu.ro/ sau site-urile proprii ale institutiilor de învăţământ. O parte din specializari au fost reorganizate, prin urmare unele date au fost interpretate pentru a facilita compararea mediilor si stabilirea optiunilor. Inainte de efectuarea alegerilor definitive si completarea fiselor de inscriere, va recomandam sa consultati brosura de admitere distribuita in scoli si site-urile oficiale ale Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pentru erate. Echipa INTUITEXT actualizeaza in mod constant informatiile publicate pe AdmitereLiceu.ro, in functie de modificarile semnalate.

*Datele prezentate au un rol informativ. INTUITEXT nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor furnizate de INTUITEXT.